FacebookTwitterGoogle+

 

  • El Seminari posarà èmfasi en l’acollida de refugiats a Europa i el paper de les administracions públiques i podrà seguir-se online

 

Barcelona, 8 de juny del 2016. Els dies 9 i 10 de juny del 2016, la Xarxa Asil.Cat organitza el Seminari ‘El dret d’asil a Europa: models i reptes en l’acollida de persones amb necessitats de protecció internacional‘, amb l’objectiu d’analitzar i comparar diferents sistemes d’acollida europeus per tal d’avançar cap a la definició d’una política pública en matèria de protecció internacional a Catalunya. Podrà seguir-se via streaming a http://bit.ly/1Uz8Rl0.

 

El Seminari se centrarà en analitzar diferents models de gestió, pública i/o privada, en l’acollida de persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades a Europa i es debatrà sobre el paper que han de tenir  els  municipis i les regions amb aquestes persones. Es  posarà èmfasi en els col·lectius en situació d’especial vulnerabilitat contemplats a la normativa europea en matèria d’asil, com són les víctimes de tortura, les víctimes del tràfic d’éssers humans, els menors no acompanyats, els refugiats d’edat avançada, les persones LGBTI o les persones amb trastorns psíquics.

 

El Seminari parteix de la Directiva Europea 2013/33/UE, segons la qual s’aproven normes per a l’acollida dels sol·licitants de protecció internacional, i s’adreça al personal tècnic i polític de les administracions públiques, membres del món acadèmic i personal d’entitats especialitzades en l’àmbit de l’asil, la immigració i els drets humans, així com a qualsevol persona interessada en la matèria.

 

Signen aquesta nota de premsa:

 

 

Sobre Asil.Cat –www.asil.cat-: Som un conjunt d’entitats organitzades de forma voluntària, sense personalitat jurídica pròpia, amb l’objectiu de defensar el dret d’asil a Catalunya i els drets de les persones que han patit un desplaçament forçat fruit de greus vulneracions dels seus drets humans. El nostre objectiu és millorar les capacitats d’acollida de la societat catalana de les persones sol·licitants de protecció internacional i d’apatrídia, refugiades, apàtrides, persones denegades de la protecció internacional, a través del reconeixement dels seus drets a través de la realització d’activitats d’assistència, atenció, incidència, formació i de sensibilització.

 

La xarxa Asil.Cat està integrada per:

Membres de ple dret: ACCEM, ACATHI, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Centre Exil, Fundació ACSAR, el PEN Català i SICAR cat-Adoratrius.

Membres observadors: Comitè Català de l’ACNUR i Creu Roja – Catalunya

 

Contacte mitjans: Raffaella Salierno (T. 600 360 261 rsalierno@pencatala.cat).