FacebookTwitterGoogle+

Els dies 9 i 10 de juny de 2016 des de la Xarxa Asil.cat organitzem el Seminari ‘El dret d’asil a Europa: models i reptes en l’acollida de persones amb necessitats de protecció internacional‘.

En base al que estableix la Directiva europea 2013/33/UE, per la que s’aproven normes per a l’acollida dels sol·licitants de protecció internacional a Europa, aquest Seminari té per objectiu analitzar i comparar diferents sistemes d’acollida europeus per tal d’avançar cap a la definició d’una política pública en matèria de protecció internacional a Catalunya.

És per aquest motiu que el Seminari es centrarà en analitzar diferents models de gestió pública i/o privada de l’acollida de persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades a Europa i en determinar quin ha de ser el paper dels municipis i les regions en l’acollida d’aquestes persones.

A la vegada, es posarà especial èmfasi en la situació dels col·lectius específics en situació d’especial vulnerabilitat contemplats a la normativa europea en matèria d’asil, tals com les víctimes de tortura, les víctimes de tràfic d’éssers humans, els menors no acompanyats, els refugiats d’edat avançada, les persones LGBTI o les persones amb trastorns psíquics.

El seminari va adreçat al personal tècnic i polític de les administracions públiques, membres del món acadèmic i personal d’entitats especialitzades en l’àmbit de l’asil, la immigració i els drets humans, així com a qualsevol persona interessada en la matèria.

Podeu consultar el Programa del Seminari aquí.

Les places són limitades i de moment ja estan esgotades. Però us podeu inscriure a la llista d’espera aquí.

Data: 9/06/2016 i 10/06/2016

Hora: El 9 de juny de 9:00h a 16:30h i el 10 de juny de 9:00h a 13:00h

Lloc: CaixaForum, Centre Social i Cultural de l’Obra Social “la Caixa”, Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8, 08038 Barcelona

Correu: asil@asil.cat

Aquest acte es du a terme amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, en Conveni amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i hi col·labora l’Obra Social “la Caixa”.