FacebookTwitterGoogle+

Dimarts 8 de setembre se celebrarà una roda de premsa a les 12h a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona.

El mateix dia a la tarda (20h – Avinguda de la Catedral de Barcelona), el poeta sirià participarà en el recital Tres veus de la Mediterrània, juntament amb Salem Zenia i Bàssem an-Nabrís, dos dels escriptors acollits a la ciutat.

Dimarts 8 de setembre, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello i la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, assistiran a la presentació de l’escriptor sirià Ugar, refugiat temporalment a la ciutat de Barcelona dins del Programa Escriptor Acollit del PEN Català. També hi assistirà la directora del programa, Raffaella Salierno.

Aquest programa, posat en marxa pel PEN Català el 2007, té com a finalitat acollir durant un període d’un o dos anys un escriptor amenaçat, perseguit o amb risc de ser empresonat com a conseqüència dels seus escrits.

El PEN Català va ser creat l’any 1922 amb la voluntat de fer de plataforma per a projectar internacionalment la literatura i els escriptors dels territoris de parla catalana. S’ha vinculat i implicat des del començament de manera activa en les múltiples activitats del PEN Internacional, fonamentalment en la defensa de la llibertat d’expressió i de la lliure circulació d’idees, i també en la protecció del patrimoni cultural i lingüístic de les persones i els pobles.

El PEN Internacional és una associació d’escriptors fundada a Londres el 1921. Comprèn una xarxa de més de 150 centres arreu del món, cadascun dels quals no el delimita les fronteres polítiques dels diferents estats, sinó que s’agrupen entorn d’una llengua i una literatura.Per a més informació sobre la presentació i l’escriptor sirià podeu consultar:

Descarrega el dossier de presentació de l'escriptor sirià Ugar

Descarregar (PDF)

@wwwasilcat
#acollimrefugiats
#somrefugi