FacebookTwitterGoogle+

El passat divendres Asil.Cat vam ser a Tarragona participant a les Jornades sobre el dret d’asil a Catalunya organitzades per la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb el Sr. Xavier Alonso, cap de l’Àrea d’Estrangeria i Relacions laborals de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Marisol Batalla, coordinadora de la Subcomissió d’Estrangeria del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC).

A través d’aquestes jornades formatives des d’Asil.Cat es vol proporcionar eines i recursos als professionals dels ens locals, de la Generalitat de Catalunya i de les entitats socials de l’àmbit de la immigració i la protecció internacional, per tal de millorar la detecció, l’assistència i l’acollida de les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades a Catalunya, així com donar a conèixer els seus drets tant durant el procediment d’asil com una vegada els és reconeguda la protecció internacional. Al mateix temps, des del CICAC s’analitza el procediment d’asil i el rol de l’advocat del torn d’ofici durant el mateix.

La primera d’aquestes jornades va tenir lloc el divendres 13 de novembre a Barcelona, a la seu de la Direcció General per a la Immigració, el passat dimarts 17 de novembre se’n va dur a terme una altra a Girona i, a banda de la celebrada a Tarragona, se’n duran a terme dues més a Manresa i Lleida, dimarts 24 i divendres 27 de novembre respectivament.

Des d’Asil.Cat esperem que aquestes Jornades contribueixin al desenvolupament del Pla de Protecció Internacional a Catalunya i a avançar cap a la implementació d’una política pública de protecció internacional sostenible a llarg termini.

 

 

IMG-20151120-WA0004 (1)