FacebookTwitterGoogle+

 

Més enllà d’emmarcar la defensa del dret d’asil en un dia internacional dedicat especialment a aquesta fita, el Dia Mundial de les Persones Refugiades, la Xarxa Asil.cat, en sintonia amb la seva missió, ha engegat un seguit d’accions per conscienciar la ciutadania i els agents públics i privats sobre la necessitat de tenir sempre present si #somrefugi per a les persones que sol·liciten protecció internacional. Aquesta campanya es realitza amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i en Conveni amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

En el marc d’aquesta campanya, el conjunt d’entitats que formen Asil.cat, ofereixen als municipis de Catalunya unes banderoles i un vídeo de sensibilizació que les complementa. Alguns municipis socis del Fons Català del Cooperació al Desenvolupament ja han manifestat el seu interès en aquestes.

La ciutat de Barcelona, per exemple, ja ha començat a penjar aquest materials al carrer i hi seran presents fins el dia 20 de Juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades. Aquestes banderoles de sensibilització en matèria d’asil resten obertes a tots aquells municipis catalans que vulguin donar a conèixer al conjunt de la ciutadania el dret d’asil i els motius que es troben a l’origen del desplaçament forçat.

És per aquest motiu que, a nivell municipal, instem als ajuntaments a fer-se ressò de #somrefugi i a que vesteixin els seus carrers amb les banderoles, difonguin als canals de televisió local el vídeo que les complementa i a que assisteixin polítics i tècnics municipals al seminari europeu que organitza Asil.cat a Barcelona.

Pel que fa a la ciutadania, fem una crida a la ciberacció i que pugin a les xarxes socials fotos amb les banderoles de la campanya utilitzant el hashtag #somrefugi.